Culinair Spanje

Culinair Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Barcelona
Madrid© 2006 - 2022 Tour Spanje

Tour Spanje > Cultuur > Culinair Spanje

Culinair Spanje

Elk land kent zijn eigen culinaire hoogstandjes. Spanje telt honderden kleine gerechten, die gecombineerd gaan met de gezellige en afwisselende levensstijlen. Bepaalde gerechten vormen een dagelijks terugkerend ritueel bij de plaatselijke bevolking.

In Spanje eet men in de middag warm rond een uur of twee. Dit is de hoofdmaaltijd bij de spanjaarden, daarnaast eten ze ook nog eens 's avonds na tien uur. In de tussentijd eten ze kleinere gerechten die doorgaans beschouwd worden als gezonde snacks.

Het is bij spanjaarden zeer geliefd om met een aantal vrienden of familieleden van het ene kleine eethuisje naar het andere te trekken. Spanje kent een groot aantal kleine eethuizen en barren, elke hiervan verschilt qua etenswaren. Wat men aanbiedt hangt nauw samen in welke streek men zich bevindt en wat de lokale specialiteiten zijn. Sommige zijn specifiek gericht op visgerechten, andere op gegrild vlees, en weer andere op vegetarische gerechten.

Hieronder volgt een korte lijst met de meest bekende kleine gerechten om tussendoor te nuttigen. Deze gerechten zijn ook nationale specialiteiten en behoren tot het standaard ritueel bij de Spanjaarden. Voor meer informatie over de culinaire hoogstandjes binnen Spanje kunt u vrij gebruik maken van onze zoekmachine.
Tapas is een zeer bekend tussendoortje in Spanje, maar daarnaast ook in de rest van de wereld.
Dit gerecht staat er om bekend dat het gereserveerd wordt met zo weinig mogelijk ingredienten, de kunst is namelijk om een zo simpele doch uitstekend smakend gerecht op tafel te serveren.
Paëlla is het meest populaire en bij uitstek het meest geliefde gerecht onder de spanjaarden.
De Iberische ham of in het spaans de "Jamon iberico" is één van 's werelds meest bekende en populairste hamsoorten.
In Spanje is het nuttigen van wijn bij elke maaltijd een ingeburgerde traditie. Zo vormt de wijn ook een fundamenteel onderdeel van alle regionale keukens van Spanje.
Sherry is een bekende Spaanse drank die veelvuldig in de Spaanse keuken wordt gebruikt.