Cultuur in Spanje

Cultuur in Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2024 Tour Spanje

Tour Spanje > Cultuur

Cultuur in Spanje

Overal waar je bent zie je dat Spanje een zeer sterke culturele uitstraling heeft. De hoofdstad van Spanje Madrid was niet voor niets in 1992 nog de Culturele hoofdstad van Europa. Dit komt overal in terug.

Er zijn een aantal aspecten die hand in hand samengaan met de cultuur van Spanje en waar de inwoners ook veel waarde aan hechten. Ten eerste is de muziek, en dan spreken we over gitaarmuziek en de Flamenco dans zeer belangrijk. Dit is ook een telkens terugkerend fenomeen bij de nationale feestdagen en festivals die worden gehouden in geheel Spanje. Ten tweede is de architectuur van kunst heel geliefd, zowel bij de lokale bevolking als bij de toeristen. Enkele bekende namen zijn Gaudi, Pablo Picasso, Joan Miro en Salvador Dali.

Tenslotte is er nog één aspect dat Spanje tot Spanje maakt. De fiesta's. Er zijn genoeg feesten die elk jaar weer gehouden worden waarbij sommige ook voorafgaan aan een speech van de koning van Spanje. De meest feesten zijn gebaseerd op de katholieke geloofsovertuigingen in Spanje. De feesten zelf gaan gepaard met parades, optredens, competities en andere zaken. Een traditioneel feest kan enkele dagen duren maar sommige gaan ook wel langer dan een week door. Zeker als toerist is dit de ideale manier om iets te leren over de geschiedenis en cultuur van Spanje terwijl men intussen al meefeestend geniet van de gastvrijheid van de spanjaarden.

 

Iedere inwoner van Spanje is op de hoogte van de festivals die worden gevierd, en doen hier ook uitbundig aan mee.
De spanjaarden staan erom bekend dat ze graag feesten. Vandaar dat er ook veel plaatselijke feesten terug te vinden zijn in het land.
Door de eeuwen heen heeft Spanje verschillende volkeren gehuisvest die allen hun stempel op de hedendaagse Spaanse cultuur hebben gedrukt. Dit zie je goed terug in de architectuur van de verschillende kerken en kathedralen.
De lange geschiedenis van Spanje heeft voor veel kunstschatten gezorgd. Deze zijn allen te bewonderen in de vele musea die de grote Spaanse steden rijk zijn.
Elk land kent zijn eigen culinaire hoogstandjes. Spanje telt honderden kleine gerechten, die gecombineerd gaan met de gezellige en afwisselende levensstijlen.

Spaans leren in Spanje

Spaans leren in Spanje. Spaanse Cursus met don Quijote

Geniet van een fantastische vakantie en leer een wereldtaal waar je de rest van je leven plezier aan beleeft!

Meer dan 125.000 studenten hebben het Spaans geleerd en beleefd, tijdens hun cursus Spaans op één van de bestemmingen in Spanje of Latijns-Amerika. Wil je je onderdompelen in de lokale cultuur of wil je juist genieten van je vrijheid?

Cursus Spaans