Gazpacho

Gazpacho 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje




Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Barcelona
Madrid



© 2006 - 2024 Tour Spanje

Tour Spanje > Cultuur > Culinair Spanje > Gazpacho

Gazpacho

Dit gerecht staat er om bekend dat het gereserveerd wordt met zo weinig mogelijk ingredienten, de kunst is namelijk om een zo simpele doch uitstekend smakend gerecht op tafel te serveren. Gazpacho wordt voornamelijk gebruikt als verfrissende tussenmaaltijd of hoofdgerecht. De koude soep voorziet het lichaam in de zomer namelijk van het noodzakelijke zout.

De traditionele basis voor deze dorstlessende koude soep zijn de teentjes knoflook, zout, olijfolie, sherryazijn, brood zonder korst en koud water. De hoeveelheid brood is bepalend voor de consistentie van de soep terwijl de sherryazijn medeverantwoordelijk is voor het verfrissende karakter. Vroeger was het gebruikelijk dat alle ingredienten met een vijzel tot één massa werden fijngestampt. Vandaag de dag maakt men echter gebruik van een staafmixer. En dan pas daarna worden alle essentiele groenten eraan toegevoegd.