Spaanse Musea

Spaanse Musea 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje




Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona



© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Cultuur > Spaanse Musea

Spaanse Musea

De lange geschiedenis van Spanje heeft voor veel kunstschatten gezorgd. Deze zijn allen te bewonderen in de vele musea die de grote Spaanse steden rijk zijn. Hieronder staat een kleine selectie van de aanwezige musea, maar daar houdt het natuurlijk niet op. Gebruik de zoekmogelijkheden om nog meer te weten te komen over de verschillende Spaanse Musea

Guggenheim Bilboa
Dit Museum is onderdeel van de vijf Guggenheim Musea. het is ontworpen door Frank Gehry en neemt een totale oppervlakte van 32.500m² in beslag. De vaste collectie van het Guggenheim beslaat de vele plastische kunstenaars van de 20e eeuw. Zo vind je er o.a. Andy Warhol, Dali, Picasso en Magritte.

Picasso Museum
De belangrijkste werken uit de jeugd van Pablo Picaso zijn in dit museum verzameld, waaronder zijn allereerste opdracht: de menukaart van zijn stamcafé.

Park Güell
Niet echt een museum, maar zeker het bezoeken waard. Park Guëll is gebouwd door Antoni Gaudí in opdracht van Don Eusebi Güell. Het park kent de typische organische ontwerpen, waarbij er altijd rekening gehouden was met de bestaande vegetatie en verschillende grondsoorten.

Museu de la Cienca

Eén van de meest moderne musea van deze tijd. Er zijn veel wetenschaptheorieën uitgelegd aan de hand van interactieve spellen. Hierdoor raak je er niet snel uitgekeken.

Fundació Joan Miró
In het park Montjuich in Barçelona is een deel van het werk van Joan Miró ondergebracht. Het museum is in opdracht van de kunstenaar zelf gebouwd en ligt op de berg Montjuïc.

Museo del Prado
De collectie van dit museum omvat werken van de 14e tot de 19e eeuw. Een waar hoogtepunt van dit museum is de collectie van meer dan 8600 schilderijen van verschillende gerenommeerde kunstenaars als El Greco, Diego Velazquez, Murillo en Goya.

Meer Spaanse Musea...