Kerken en Kathedralen in Spanje

Kerken en Kathedralen in Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Cultuur > Kerken en Kathedralen

Kerken en Kathedralen

Spanje kent een groot cultureel erfgoed. Door de eeuwen heen heeft Spanje verschillende volkeren gehuisvest die allen hun stempel op de hedendaagse Spaanse cultuur hebben gedrukt. Dit zie je goed terug in de architectuur van de verschillende kerken en kathedralen die allen een bezoekje waard zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste zes besproken.

La Sagrada Familia
Deze kerk is ontworpen door Gaudi en staat in Barçelona. Het wonderlijke bouwwerk is ctot op heden nog niet af en er wordt continu aan gewerkt. Hierdoor zie je in de kerk verschillende stijlen naar voren komen.

Kathedraal La Seu
Deze kerk staat op Mallorca in de stad La Palma. De kerk is strategisch gelegen en zo vanuit de hele stad  te zien.

De Jacobus Kathedraal
Deze kathedraal ligt in het bedevaartsoord Santiago de Compostella. De beenderen van St. Jacobus, een apostel van Jezus, zouden hier begraven liggen.

Catedral de Toledo
Deze kathedraal is geïnspireerd op die van het Franse Bourges en staat in het Spaanse Toledo. De Kathedraal maakt op een opmerkelijke manier gebruik van lichtinval en beschikt over een aantal Moorse invloeden.

Catedral de Burgos
Deze Kathedraal is geheel opgebouwd uit wit kalksteen. Het is één van de belangrijkste voorbeelden van Gotische architectuur in Europa. In de kathedraal ligt Rodrigo Diaz de Vivar, oftewel El Cid begraven.

de Mezquita
Deze Moskee is gebouwd onder de Moorse bezetting. In het centrum van de Moskee is in de 16e eeuw een kathedraal gebouwd. Dit maakt een bezoekje aan de Mezquita zeer de moeite waard.