Port Aventura  Park

Port Aventura Park 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Barcelona
Madrid© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Recreatie > Pretparken > Port Aventura > Port Aventura Park

Port Aventura Park

Het Themapark is de grootste reden om een bezoek te brengen aan het resort. Er zijn verschillende shows en attracties waardoor er voor iedere leeftijdscategorie wel iets leuks te doen is.
Het park bestaat uit de volgende 5 landenthema's:

China
Keizerlijk China is van invloed geweest op dit gedeelte van het park. In China vind je tevens de trots van Port Aventura, namelijk de Dragon Kahn. Deze achtbaan is de eerste in Europa die acht keer over de kop gaat. Andere attracties in dit gedeelte zijn: de Cobra Imperial, Fumanchú, Tea cups, Waitan Port en Área Infantil.

México
In het koloniaal Mexicaanse gedeelte van Port Aventura vind je de nieuwste attractie de Hurakan Condor. Verder kun je in dit gedeelte de volgende attracties vinden: Armadillos, Chac-Mool, El Diablo-Tren de la Mina, Los Potrillos, Serpiente Emplumada, Trono de Pacal en de Yucatán

Far West
Het wilde westen heeft als inspiratie gediend voor dit gedeelte van het park. Een attractie die gelijk in het oog springt is de Stampida. Een houten achtbaan, waar twee treintjes tegelijke een wilde rit beleven. De andere attracties in dit sfeervolle stukje park zijn: Buffalo Rodeo, Carrousel, Crazy Barrels, Grand Canyon Rapids, Penitence Station, Silver River Flume, Tomahawk, Volpaiute en de Wild Buffalos.

Polynesia
Stap in de wereld van palmbomen, vulkanen en rituele drumgeluiden. Waag een sprong vanaf de Tutuki Splash Volcano of vermaak je in één van de volgende attracties: de Canoes, Kon Tiki Wave, Kontiki Wave, Loco-Loco Tiki, Sea Oddyssey, Waikiki of  Tami-Tami.

Mediterrània
Dit stuk van het park is gebaseerd op het Middellandse zeegebied en bevat de volgende attracties: Estació del Nord, Port de la Drassana.

Naast de attracties heeft ieder parkdeel verschillende shows in de bijbehorende thema's met als hoogtepunt Fiestaventura, een show die water, vuur, boten en vuurwerk tot een spectaculair geheel vermengt.