Parque Nacional de La Caldera de Taburiente

Parque Nacional de La Caldera de Taburiente 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Natuur > Natuurparken > Parque Nacional de La Caldera de Taburiente

Parque Nacional de La Caldera de Taburiente

La Caldera e Taburiente ligt op het eiland La Palma dat een onderdeel is van de Canarische eilanden. Het park heeft een totale oppervlakte van iets meer dan 4600 hectare en in het jaar 1954 werd het park omgedoopt tot een nationaal park en is het tevens ook beschermd volgens velerlei milieuwetten. Op dit moment is het park grotendeels eigendom van landbouwers die hier allerlei vruchten verbouwen.

Er zijn een paar aspecten die, mocht u dit park bezoeken, gelijk opvallen. Zo zijn vulkanen en water vallen volop aanwezig en treft u vele endemische plantensoorten aan. Daarnaast zult u hier ook veel informatie op doen die van archeologische waarde is. Zo zijn hier namelijk de resten aangetroffen van de Benahori. Dit waren de oorspronkelijke bewoners van La Palma, in het bezoekerscentrum is hier een uitgebreide tentoonstelling van te bezichtigen.

Naast de archeologische waarde heeft het park ook een grote astronomische waarde. Dit vanwege het feit dat een astrofysisch observatorium hier gevestigd is. Op de Roque de los Muchachos op een hoogte van 2462 meter werken verscheidene sterrenkundigen en astrologen uit de gehele wereld samen. En tegenwoordig is hte als bezoeker ook toegestaan om hier een kijkje te nemen en dit is zeker de moeite waard!