Parque Nacional de Cabaneros

Parque Nacional de Cabaneros 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Barcelona
Madrid© 2006 - 2021 Tour Spanje

Tour Spanje > Natuur > Natuurparken > Parque Nacional de Cabaneros

Parque Nacional de Cabaneros

In 1988 is door de regionale regering van Castilla-La Mancha dit park tot een nationaal park benoemd. Vervolgens kreeg het park in 1995 een nationale bescherming toegewezen zodat het voortbestaan van dit park gegarandeerd werd. Het park zelf is gelegen in het noordoosten van Chorito Ciudad Real en loopt ook over in de provincie Toledo.

Het park zelf is zeer gevarieerd qua natuur en uitstraling. Het klimaat binnen het gebied is van mediteraan gehalte. Dit betekent dat het in de zomer droog is en alleen in de herfst en de winter veel neerslag valt. Maar ondanks dat er wel sneeuw valt zal het er nooit gaan vriezen daarvoor zijn de klimaat omstandigheden niet goed genoeg voor.

Als bezoeker in het park wordt u omgeven door de gebergten van Toledo, de massieven van Chorito en Rocigalgo in het noorden en de Sierra de Miraflore in het zuiden. Daarnaast treft u in het gebied zelf veel steeneiken, dwergeiken, kurkbomen, berken en sparren aan. Deze flora is namelijk kenmerkend voor het klimaat dat er heerst. De fauna die hier voorkomt bestaat uit herten, hazen, konijnen en zwijnen.
Daarnaast komen er ook verscheidene roofdieren voor zoals de Iberische lynx, of de Zwarte ooievaar en de keizersarend.

Al met al is dit een natuurpark dat u zeker niet over het hoofd wil zien als u een reis naar Spanje onderneemt. En mocht u toevallig in de buurt zijn dan is dit park ook zeer gemakkelijk te bereiken via de trein en de auto.