Wintersport

Wintersport 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Activiteiten > Wintersport

Wintersport

Waarschijnlijk denkt u bij Spanje niet gelijk aan besneeuwde bergtoppen, skies, snowboarding en andere extreme sporten. Toch is ook het beoefenen van een wintersport zeer populair in Spanje. In de bergen van Spanje bevinden zich meer dan dertig wintersportoorden in allerlei verschillende gebieden.

Er zijn verschillende bergen die bij uitstek zeer geschikt zijn voor het beoefenen van de verschillende wintersporten die men beschikbaar stelt. Zo is er de Picos de Europa aan de rand van Asutië, dit gebied is qua omgeving nog vrij rustig en men kan hier ook rustig genieten van een afdaling op skies. Een compleet ander beeld bieden de Pyreneeën die een deel van Aragon en Catalonië omvatten. De Pyreneeën bevat een mengeling van ruig gesteente, gletsers, steile hellingen, besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke afdalingen. Toeristen die van het extreme houden mogen deze bergketens zeker niet overslaan.

U kunt uiteraard uw eigen uitrusting meenemen maar daarnaast is het ook mogelijk om een uitrusting te huren bij een van de vele skioorden. Daarnaast zijn er ook genoeg accomodaties om enkele dagen te verblijven in de prachtige omgeving, of om gewoonweg te genieten van het plaatselijke weer vanaf de plaatselijke restaurants en herbergen.