Wandelen in Spanje

Wandelen in Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Barcelona
Madrid© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Activiteiten > Wandelen

Wandelen

Er zijn genoeg routes binnen Spanje waar men naar hartenlust kan gaan wandelen. Wandelen valt eigenlijk tussen een bergsport en een gewone excursie in. Daarnaast kunnen wandelaars van dezelfde omgeving genieten als fietsers en bergbeklimmers.

Men kan gaan wandelen in de nationale parken, natuurgebieden, ecologische- en wildreservaten die in Spanje her en der verspreid zijn. Er zijn genoeg interessante en afwisselende gebieden om te bezichtigen. Zo zijn er in het noorden voornamelijk de nevelige bossen te vinden. Hier treft men ook de laatste Europese koloniën auerhanen en bruine beren aan. In het zuiden in de Sierre de Aracena bijvoorbeeld worden de lekkerste serranahammen gerijpt.

Het is voor wandelaars een waar paradijs mede door de hoeveelheid aan verschillende wandeltochten die het land te bieden heeft. Zo zijn er de mediterrane landschappen, met de Castilliaanse dennenbossen. De subtropische gebieden in Tenerife of juist de Soria provincie waar de ontstaansbronnen van grote rivieren liggen. Met zo een grote verscheidenheid qua landschap zal de wandeltocht voor iedere reiziger een unieke ervaring zijn!