Stierengevechten

Stierengevechten 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Activiteiten > Stierengevechten

Stierengevechten

Stierengevechten bijwonen is een eeuwenoude traditie bij de spanjaarden. Tegenwoordig is het ook mogelijk voor toeristen om dit bij te wonen. Normaal gesproken is het stierenvechten omstreden vanwege de wreedheid die het met zich meebrengt. In Spanje echter is het een sport die zeer geliefd is bij de lokale inwoners.

Bij het stierenvechten is het de gewoonte dat een man (maar in sommige gevallen ook een vrouw) het opneemt tegen de kracht van een stier. De stier wordt van tevoren zeer agressief gemaakt zodat het meer spektakel oplevert in de arena. De stieren worden van te voren op een ranch opgevoed en zijn ze eenmaal vier jaar oud dan mogen ze de arena in. De bedoeling is dat de matador (de man die het opneemt tegen de stier) de stier die wordt losgelaten in de arena uit zijn lijden redt door hem middels lansen en speren te doden.

De corrida (het stierengevecht) bestaat uit drie fases of in het spaans tercios genoemd. In de eerste fase (de tercio de varas) is er de matador die het opneemt tegen de stier. Naast hem staan er ten alle tijden peones (helpers) klaar voor als het mis mocht gaan. Daarnaast staan er ook picadores (ruiters te paard met lansen) klaar om te hulp te schieten bij het doden van de stier. In de tweede fase (de tercio de banderilleros) worden er door de picadores lansen en speren in de stieren gestoken. Tenslotte in de laatste fase (de tercio de muleta) maakt de matador het af door met een rode cape te zwaaien waar de stier op afstormt om deze vervolgens neer te steken met zwaard.

Intussen kan het publiek alles volgen vanaf het balkon dat rondom de arena gebouwd is. Er zijn ook verscheidene hoger gelegen loges voor bijvoorbeeld de president of ander hoogwaardigheidsbekleders. Vanaf de tribune is alles duidelijk te zien en als u er eenmaal tussen inzit dan kunt u rekenen op een hoop enthousiasme van het publiek.