Paardrijden in Spanje

Paardrijden in Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Barcelona
Madrid© 2006 - 2024 Tour Spanje

Tour Spanje > Activiteiten > Paardrijden

Paardrijden

Paarden zijn in overvloed aanwezig in Spanje. Dit is ook zeer logisch aangezien ze een belangrijk deel uitmaken van de cultuur van Spanje. Al eeuwen lang maakt men gebruik van paarden om rond te reizen door Spanje. Daarnaast worden paarden ook veelvuldig ingezet bij feestelijke gelegenheden en in de landbouw. Zo is het bijvoorbeeld ondenkbaar om bij de bedevaart van El Rocfo geen paarden te gebruiken.

Ondanks bovenstaande informatie is het paardrijden zelf een activiteit die nog niet zo lang geleden is toegevoegd aan de beschikbare activiteiten in Spanje. Maar Spanje blijkt een zeer geschikt land te zijn voor deze activiteit. Er zijn voldoende wandel- en fietsroutes die ook zeer goed te volgen zijn te paard. Er is een breed scala aan mogelijke routes. Zo kan men kiezen om de wat ruwere berggebieden te doorkruisen of juist ontspannend langs het struikgewas te trekken.

Er zijn verschillende accomodaties waar men kan gaan paardrijden. Het maakt niet uit of u een korte expeditie of een lange wilt volgen. Er is een uitgebreide keuze en u kunt zowel met of zonder gids rondtrekken. Ook als u thuis bent in de paardenwereld kunt u uw voorkeur voor een bepaald paard voorleggen aan de eigenaar van de manege. Het paard is een zeer authentieke manier om kennis te maken met de cultuur en natuurlijke aspecten van Spanje.