Duiken in Spanje

Duiken in Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Activiteiten > Duiken

Duiken

Duikliefhebbers ontdekken in Spanje een waar paradijs en een legio aantal aan mogelijke duikplaatsen. Het onderwater paradijs strekt zich uit van de rotsachtige Costa Brava om vervolgens via de Balearen te eindigen bij Almeria. Onder water treft men scheepswrakken met eventuele verborgen schatten, prachtig koraal en een zeer grote diversiteit aan levende organismen aan.

Bij het duiken is geen speciale apparatuur vereist omdat de omgeving onder water meestale voldoende licht biedt. Daarnaast is de temperatuur vrij warm zodat men ook geen duikpakken nodig heeft. Mocht u wel de beschikking willen hebben over apparatuur dan is dit altijd in te huren bij de verscheidene badplaatsen en stranden.

Er zijn verschillende plaatsen waar het zeker de moeite waard is om te gaan duiken. Zo is er de Costa Blanca een plaats waar ook meerdere duikscholen zijn gevestigd. Tussen de scholen zelf ziet u niet veel verschil, wel laten ze allemaal een ander stuk van de prachtige onderwaterwereld zien. Een andere plek die ook zeer geschikt is om te duiken is de Costa Brava. Deze plaats is onder duikers een van de belangrijkste bestemmingen van het westelijke middelandse zeegebied. Voornamelijk vanwege de grote diversiteit aan koralen en vissen. Daarnaast zijn de duikscholen die men daar aantreft zeer goedkoop in vergelijking met andere duikplaatsen. Andere bekende duikplaatsen bevinden zich bij de Costa del Sol, de Balearen, Gran Canaria en Lanzarote.