Bergbeklimmen in Spanje

Bergbeklimmen in Spanje 

Tour Spanje Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Spanje


Sitemap
Spanje Links
Privacy Policy
Colofon

Reisgidsen Spanje
Wintersport Spanje
Wat is jouw favoriete grote Spaanse stad?


Madrid
Barcelona© 2006 - 2023 Tour Spanje

Tour Spanje > Activiteiten > Bergbeklimmen

Bergbeklimmen

Als u een liefhebber bent van het beklimmen van bergen dan mag u Spanje zeker niet overslaan. Dit land heeft namelijk een overvloed aan bergen. En daarnaast bieden de bergen allemaal een grote verscheidenheid aan toppen, kliffen, ravijnen en allerlei mogelijke moeilijkheidniveaus. Er zijn een aantal zeer bekende bergen onder de bergbeklimmers van Spanje.

Er is een berg die in de loop der tijd een ware mythe is geworden onder de bergbeklimmers. Namelijk de Narano de Bulnes een berg die zich bevindt in het Nationaal Park Picos de Europa. Deze berg is rijk aan gevaarlijke ravijnen, grotten en kliffen. Maar mocht u eenmaal de top hebben bereikt dan biedt deze berg u een schitterend uitzicht over het nationale park zelf. Andere bekende bergen in Spanje zijn Gredos, Cazorla of verscheidene bergen in het Nationaal Park van Ordesa y Monte Perdido.

Mocht u overtuigd zijn en klaar om een berg te beklimmen dan kunt u voor de uitrusting altijd naar het bezoekerscentrum van het nationale park waar de berg zich bevindt. Hier kunt u alles huren wat u nodig acht en als u een beginner bent wordt u standaard vergezeld met een gids die u alles kan vertellen over zowel de omgeving als het bergbeklimmen zelf.